Μοιράσου

Το Snapdragon 835 είναι το chipset ναυαρχίδα της Qualcomm, που τη νέα χρονιά αναμένεται να μπει στις μεγαλύτερες high-end συσκευές του 2017. Μια από αυτές θα είναι και η διεθνής έκδοση του Samsung Galaxy S8.

Μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter η Qualcomm επιβεβαίωσε ότι η επίσημη ανακοίνωση του Snapdragon 835 θα γίνει στην έκθεση CES 2017 που ξεκινά αρχές Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας.

Ο πολυσυζητημένος Snapdragon 835 θα έρθει με υποστήριξη τεχνολογίας Quick Charge 4, που δίνει στις συσκευές 5 ώρες διάρκεια μπαταρίας με μόλις 5 λεπτά φόρτισης. Επιπλέον, η Qualcomm υποστηρίζει ότι με 15 λεπτά φόρτισης, η μπαταρία του κινητού πηγαίνει από το 0 στο 50%.

Σύμφωνα με την Qualcomm, ένας στους τέσσερις χρήστες θεωρεί ότι ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας είναι πολύ μεγάλος, γι αυτό οι μηχανικοί της επικεντρώθηκαν στο να λύσουν κυρίως αυτό το πρόβλημα.

Ο Snapdragon 835 θα παρέχει σταθερή απόδοση και χρήση μπαταρίας σε συσκευές με USB Type-C αλλά και USB Power Delivery. Θα έχει διαιρεμένη παροχή ρεύματος για καλύτερη φόρτιση.

Μια ακόμη καινοτομία που αξίζει να σημειωθεί είναι η INOV (Intelligent Negotiation for Optimum Voltage), ουσιαστικά είναι ένας αλγόριθμος που σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή αντιλαμβάνεται την ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται η mobile συσκευή.

Ο οκταπύρηνος Snapdragon 835 θα τρέχε στα 2.2 GHz με τη νέα Adreno 540 GPU, που είναι 30% πιο δυνατή και 40% πιο αποτελεσματική από την Adreno 530.

Μεταξύ των συσκευών που περιμένουμε με Snapdragon 835 είναι Samsung Galaxy S8, LG G6 και Xiaomi Mi6.

Μια νέα πληροφορία και τα αποτελέσματα ενός benchmark test εμφανίστηκαν χτες, μια εβδομάδα πριν παρουσιαστεί επίσημα στα μάτια του κόσμου, στην έκθεση CES 2017.

Το test έρχεται από το GeekBench, με το SoC να βρίσκεται στο εσωτερικό ενός smartphone με ονομασία Essential FIH-PM1. Η οκταπύρηνη CPU είναι χρονισμένη στα 1,9 GHz και έρχεται μαζί με 4 GB RAM και λειτουργικό Android 7.0 Nougat.

Το single-core score είναι 1.844 πόντοι, ενώ το multi-score 5.426 πόντοι. Τα score δεν εντυπωσιάζουν, καθώς το τωρινό Snapdragon 821 SoC βρίσκεται πολύ κοντά σε αντίστοιχα αποτελέσματα με το OnePlus 3T, και το Huawei Kirin 960 SoC τα ξεπερνάει, με 1.949 πόντους στο single-core και 6.439 στο multi-core test.

New Snapdragon 835 benchmark results show up, fail to impress

Είναι πιθανό η δοκιμαστική συσκευή να είναι περιορισμένη και να μη δείχνει τις πλήρεις δυνατότητες του SoC. Έχουμε ήδη δει το Snapdragon 835 να ξεπερνάει το πολύ δυνατό Apple A10 στο AnTuTu, έτσι αναμένουμε πολύ δυνατά αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον.

 

Πηγή 1 και 2

Άφησε το σχόλιο σου