Μοιράσου
Ridley Scott: Γιατί αρνείται να κάνει μια superhero ταινία

Έχει απορρίψει πολλές προτάσεις

Είναι 79 ετών και πιο πολυάσχολος από ποτέ. Ωστόσο ποτέ δεν ασχολήθηκε με ταινίες υπερηρώων, αν του έχουν γίνει αρκετές προτάσεις. Ο Ridley Scott μετά την τεράστια επιτυχία του The Martian, επιστρέφει στις ρίζες του με το Alien: Covenant, η οποία θα είναι μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2017. Σε δηλώσεις του, ξεκαθαρίζει τους λόγους που έχει απορρίψει όλες τις προτάσεις σκηνοθεσίας superhero ταινιών.

Οι ταινίες υπερηρώων δεν είναι το στυλ μου – γι’αυτό δεν έχω κάνει κάποια. Μου έχει προταθεί αρκετές φορές, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω στο λεπτό, αραχνοΰφαντο σφιχτό σκοινί της μη-πραγματικότητας της κατάστασης του υπερήρωα. Έκανα αυτό το είδος ταινίας – το Blade Runner είναι ουσιαστικά μια απόδοση του κόμικ αν το σκεφτείτε, είναι μια σκοτεινή ιστορία σε ένα μη ρεαλιστικό κόσμο. Θα μπορούσες σχεδόν να βάλεις τον Batman ή τον Superman σε αυτό τον κόσμο, με αυτή την ατμόσφαιρα, απλά θα είχες μια γαμ***νη καλή υπόθεση αντί για καθόλου υπόθεση!

Η αντιπάθειά του για τη συγκεκριμένη κατηγορία αλλά και για την κατάσταση του κινηματογράφου φαίνεται και από τις δηλώσεις του περί ανησυχίας για το μέλλον της βιομηχανίας.

Θέλω να συνεχίσω να κάνω σινεμά και ελπίζω αυτό να μην επηρεάσει εμάς που θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε έξυπνες ταινίες. Ελπίζω να μην επηρεάσει εμένα.

Άφησε το σχόλιο σου