Μοιράσου

Λίγα χρόνια πιο πριν, στην αγορά των smartphone κυριαρχούσαν εταιρείες όπως η Apple, Samsung , LG, Motorola, HTC και η Sony. Ωστόσο τα επόμενα χρόνια τα πράγματα άλλαξαν, καθώς Κινέζοι OEM κατασκευαστές μπήκαν στην αγορά αυτή και έφεραν μια «χιονοστιβάδα» από νέα προϊόντα, τα οποία ήταν συγκρίσιμα σε επιδόσεις και αρκετές φορές κόστιζαν τα μισά χρήματα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Κινέζοι κατασκευαστές να τα πάνε πολύ καλά, ακόμη και σε αγορές στις οποίες παραδοσιακά κυριαρχούσαν εταιρείες όπως η Apple και η Samsung. Όμως τα πράγματα στο μέλλον δεν φαίνονται πολύ αισιόδοξα, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες, OEM κατασκευαστές, όπως η Huawei, Xiaomi και LeEco ψάχνουν τον τρόπο ώστε να μειώσουν τις παραγγελίες σε εξαρτήματα για το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Παρόλο που η Κίνα είναι μια μεγάλη αγορά με τεράστιες δυνατότητες, φαίνεται ότι έχει ήδη κορεστεί, όχι μόνο από τους «τοπικούς» κατασκευαστές, αλλά και από εταιρείες όπως η Apple kαι Samsung. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι εταιρείες διατρέχουν κίνδυνο ή βρίσκονται σε δύσκολη θέση, ωστόσο μια τέτοια αντίδραση είναι φυσιολογική.

Άλλη μια πρόσφατη έκθεση, έκανε λόγο ότι η Apple θα μπορούσε ενδεχομένως να περικόψει την παραγωγή έως και 10% για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, κίνηση που θα επιβεβαίωνε τον κορεσμό αρκετών αγορών. Τέλος, τόσο η Xiaomi όσο και η LeEco έχουν σχέδια εξάπλωσης στις ΗΠΑ, οπότε αυτή η κίνηση θα μπορούσε να ανεβάσει πάλι την ζήτηση και την παραγωγή.

Xiaomi Mi Mix

Άφησε το σχόλιο σου