Μοιράσου

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην επιλογή ενός smartphone. Εκτός από τα δυνατά χαρακτηριστικά και η δυνατότητα επισκευής είναι σημαντική. Σίγουρα παίζει θετικό ρόλο το να μπορεί ένα smartphone να επισκευαστεί εύκολα στην περίπτωση που χρειαστεί.

Με κάθε νέα ναυαρχίδα που ανακοινώνεται, το iFixit συνηθίζει να την παίρνει στα χέρια του και να κάνει το ανάλογο teardown για να δει τα σωθικά του και να βαθμολογήσει πόσο εύκολο είναι να επισκευαστεί.

Μέσα στη χρονιά τα παιδιά του iFixit πραγματοποίησαν πολλά teardown και αφού το 2016 φτάνει στο τέλος του, δημοσιεύουν τη λίστα με τα top 10 smartphones που είναι πιο εύκολα στην επισκευή.

Στην κορυφή βρίσκεται το LG G5, το οποίο αν και δεν κατάφερε να κάνει τις πωλήσεις που ήθελε, το modular design το κάνει πιο εύκολο να επισκευαστεί. Το κινητό της LG πήρε το εντυπωσιακό σκορ 8 στα 10.

Στην δεύτερη θέση είναι τα Pixel smartphones της Google με βαθμολογία 7 στα 10. Την ίδια βαθμολογία έχει και το iPhone 7, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκουμε και πάλι την Apple με το iPhone SE (6/10).

Τα πιο δύσκολα smartphones στην επισκευή είναι τα Samsung Galaxy Note 7 (4/10) και Samsung Galaxy S7/S7 Edge με μόλις 3/10.

Πέρα από τα smartphones, μια από τις χειρότερες βαθμολογίες της χρονιάς είναι αυτή που έδωσε στα Apple AirPods, τα οποία βαθμολογήθηκαν με το απόλυτο 0

ifixit list

ifixit list

Άφησε το σχόλιο σου