Μοιράσου

Λίγες μέρες πριν, το Consumer Reports παρουσίασε τα αποτελέσματα για τα νέα MacBook Pro, τα οποία για πρώτη φορά τα χαρακτήρισε «Not Recommended», λόγω της ασυνέπειας που έδειχναν στην διάρκεια της μπαταρίας. Η Apple αντέδρασε σε αυτή την κριτική, με τον Philip Schiller να δηλώνει ότι δεν κατανοεί τα test που διεξήγαγαν, και ότι θα δουλέψουν μαζί για να καταλάβουν τι δεν πήγε καλά.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το Consumer Reports υπερασπίζεται την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων και δεν θα αλλάξουν κάτι στην κριτική τους, τουλάχιστον για τώρα. Τα αποτελέσματα δεν ήταν μόνο αρνητικά, αλλά είδαμε και περιπτώσεις που η διάρκεια της μπαταρίας ξεπέρασε το αναμενόμενο. Το πρόβλημα ήταν ότι υπήρχε ασυνέπεια στην διάρκεια.

Σύμφωνα με την Maria Rerecich, Διευθύντρια στις δοκιμές ηλεκτρονικών, «Σε αυτή την περίπτωση, η επανάληψη των τεστ δεν είναι δικαιολογημένη για πολλούς λόγους. Όπως αναφέραμε στο άρθρο μας, το να αντιμετωπίζουμε μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα MacBook, δεν είναι ασυνήθιστο για εμάς- στην πραγματικότητα είχαμε και ένα μοντέλο στις συγκριτικές δοκιμές το οποίο άντεξε 19 ώρες».

Στην συνέχεια προσθέτει, «Δεύτερον, επιβεβαιώσαμε την φωτεινότητα με τρία διαφορετικά μέτρα, οπότε αισθανόμαστε σίγουροι για τα ευρήματά μας με την χρήση αυτού του εξοπλισμού. Τέλος, παρακολουθούμε πολύ στενά τα τεστ. Υπάρχει καταχώρηση δεδομένων κάθε λεπτό, οπότε γνωρίζουμε ότι η εφαρμογή δούλεψε σωστά».

Αυτή την στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας διαφέρει τόσο πολύ μεταξύ των νέων MacBook. Κάθε χρήστης κάνει εντελώς διαφορετική χρήση στο laptop του, οπότε ίσως είναι λίγο δύσκολο να καταλήξουμε γιατί γίνεται αυτό.

macbook pro

Άφησε το σχόλιο σου