Μοιράσου

Η περίοδος των γιορτών ενδείκνυται για αγορές ηλεκτρονικών ειδών, τα οποία παρουσιάζουν τεράστια άνοδο σε σύγκριση με τον υπόλοιπο χρόνο. Ειδικά όσον αφορά σε smartphones και tablets, αυτά έχουν την τιμητική τους.

Σύμφωνα με την Flurry Analytics, φέτος οι νέες ενεργοποιήσεις iPhones ήταν διπλάσιες από αυτές της Samsung. Πιο συγκεκριμένα φάνηκε ότι μεταξύ 18 και 25 Δεκεμβρίου, το 44 των νέων συσκευών ήταν iPhone (5% πτώση από το 2015). Από την άλλη, η Samsung πήρε το 21% των νέων συσκευών που ενεργοποιήθηκαν (2% άνοδος από το 2015). Στην τρίτη θέση είναι η Huawei με 3%, ποσοστό πολύ σημαντικό αν σκεφτούμε ότι πέρσι το όνομά της δεν βρισκόταν στην λίστα.

phone activations

Η Apple έχει το προβάδισμα καθώς πολλοί χρήστες περιμένουν τις γιορτές για να αναβαθμιστούν σε νέα μοντέλα, ενώ τα Samsung Galaxy S7 έχουν πολύ περισσότερο καιρό που έχουν ανακοινωθεί. Ωστόσο και πάλι η Samsung κατοχυρώνει την δεύτερη θέση. Να σημειωθεί ότι στους παραπάνω αριθμούς συμπεριλαμβάνονται smartphones και tablet.

Η αναφορά της Flurry Analytics επισημαίνει ότι τα phablets είναι σε άνοδο. Μιλάμε για τα smartphones με οθόνες μεταξύ 5 και 6.9 ιντσών.

Τέλος, για χριστουγεννιάτικα δώρα πολλοί επέλεξαν iTunes ή Google Play giftcards και η μέρα των Χριστουγέννων ήταν η μεγαλύτερη μέρα με app downloads. Η εταιρεία ερευνών αναφέρει ότι εκείνη τη μέρα ο αριθμός των download ήταν διπλάσιος από μια κανονική μέρα τον Δεκέμβριο.

phone activations

Άφησε το σχόλιο σου