Μοιράσου

Η Apple έχει δεχθεί εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες μηνύσεις από την ίδρυση της μέχρι σήμερα. Συνήθως βρίσκει απέναντι της άλλους τιτάνες της τεχνολογίας, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι απλοί, καθημερινοί πολίτες εκείνοι που αποφασίζουν να τα βάλουν μαζί της.

Η συγκεκριμένη περίπτωση ίσως να είναι η πιο παράξενη (από όσες έχουν γίνει γνωστές), αφού ένα ζευγάρι στις Η.Π.Α. κατηγορεί το Cupertino πως έχει μερίδιο ευθύνης στον θάνατο της 5 ετών κόρης τους.

Ο James και η Bethany Modisette είχαν κολλήσει στην κίνηση, σε έναν δρόμο της πολιτείας του Τέξας. Το ημερολόγιο έγραφε 24 Δεκεμβρίου, δηλαδή η περασμένη παραμονή Χριστουγέννων. Ενώ το αυτοκίνητο παρέμενε στάσιμο, ένας 20χρονος οδηγός (του οποίου το όνομα δεν έχει δημοσιευτεί) προσέκρουσε πάνω στην οικογένεια με 105 χιλιόμετρα την ώρα. Δυστυχώς, η μικρή κορούλα των Modisette έχασε την ζωή της. Όταν η αστυνομία κατέφθασε στο σημείο, βρήκαν το κινητό τηλέφωνο του 20χρονου, ένα iPhone 6, ανοιχτό και με ενεργή συνομιλία στο FaceTime. Ο αφελής οδηγός μιλούσε ταυτόχρονα στο κινητό του, ενώ είχε αναπτύξει μια εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα.

Σε πρώτη φάση, η άτυχη οικογένεια φαίνεται να μην έχει πάτημα για να κατηγορήσει την Apple. Άλλωστε, δεν είναι δουλειά του κατασκευαστή να προβλέπει ατυχήματα. Όμως, το Cupertino είχε κατοχυρώσει στο παρελθόν μια πατέντα η οποία θα κλείδωνε την δυνατότητα συνομιλίας με FaceTime αν το iPhone, μέσω αισθητήρων ή GPS, αντιλαμβανόταν πως ο χρήστης οδηγάει. Αυτό έδωσε ώθηση στους Modisettes που πλέον διεκδικούν αποζημίωση για την τεράστια ζημιά, τόσο ψυχολογική όσο και οικονομική, που προκλήθηκε από το ατύχημα.

Η μήνυση δεν απαιτεί από την Apple να ενσωματώσει την συγκεκριμένη πατέντα στα iPhones της, μόνο να αποζημιώσει την οικογένεια. Η αλήθεια είναι πως όταν δύο άνθρωποι χάνουν την μονάκριβη κόρη τους και μάλιστα σε μια τόσο τρυφερή ηλικία, τα χρήματα είναι το τελευταίο που σκέφτονται. Πλέον όμως η Apple καλείται να βρει μια λύση, είτε πληρώνοντας την οικογένεια, είτε πηγαίνοντας την διαδικασία μέχρι τέλους. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε παρόμοιες μηνύσεις στο μέλλον από άλλα θύματα αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων.

apple lawsuit

Άφησε το σχόλιο σου